Sudah sampai masanya para pendukung reformasi memulakan satu lagi kempen aman mengulingkan Mahathir dan sistem yang nmendukungnya. Nampaknya gelaran Maha Firaun dan Mahazalim yang diberikan kepadanya tidak berkesan untuk memalukannya. Mahathir sebaliknya berbangga dengan gelaran gelaran tersebut. Lihat fakta fakta ini:

· Firaun walau jahat adalah seorang nasionalis tulis anti Yahudi berani memburu musuhnya sampai ketengah laut sebaliknya Mahathir adalah seorang mamak malabari tua kaki temberang yang takut ke mahkamah. Kerjanya memperalatkan orang lain untuk melakukan kejahatan untuknya. Firaun bangga dengan bangsanya sebaliknya Mahathir kencing dan berakkan bangsa Melayu yang memuliakannya. Jadi tentulah dia tidak komplen kalau dipanggil Firaun – dia kan gila sangat dipanggil pejuang nasionalis Melayu!

· Kita memberi justifikasi kepada Mahathir untuk hidup dalam istana yang lebih besar dari istana Agung dan terus bangga dengan egonya bila kita mengelarnya MahaFiraun. Tidak ada Firaun yang pernah mendapat penghormatan dan gelaran sebesar yang kita berikan kepada Mahathir.

· Kita juga perlu ingat yang Mahathir menggangap Genghiz Khan yang pernah menjajah dunia dan umat Islam secara zalim itu lebih hebat dari Nabi Muhammad s.a.w. Oleh itu gelaran Mahazalim tentulah hanya membanggakan Mahathir!

Sifat sebenar Mahathir ini sebenarnya telah diperjelaskan secara terperinci oleh tidak lain dari sasterawan negara Prof. Shahnon Ahmad kita dalam novel Shit. Ternyata Mahathir sangat marah dengan novel itu sehingga dituduhnya Prof Shahnon mengatakan yang ‘P’ itu maknya punya. Dia masih mengungkit pandangan Tok Guru Nik Aziz mengenai buku itu. Bagaimana pun publisiti mengenai buku ini cepat cepat disejukkan oleh Mahathir dan kuncu-kuncunya kerana setiap kali tindakan dan ancaman dibuat, buku Cikgu Shahnon bertambah laris! Malangnya kita juga terpedaya dengan strategi Mahathir dan mengabaikan mesej Cikgu Shahnon.

Gelaran ‘PM’ adalah agak lucah dan begitu kemelayuan dalam pemakaian dan memang pun sedang dipakai oleh Mahathir dalam bahasa Melayu & Inggeris. Oleh yang demikian gelaran yang patut kita tonjolkan untuk Mahathir berdasarkan novel Shit adalah KEPALA TAIK. Kita hendaklah memulakan kempen hebat di dalam dan di luar negera untuk menamakan Mahathir dengan gelaran ini. Terjemahan yang sesuai seperti Shit Head, Hardened Shit atau scybala hendaklah digunakan dengan meluas. Juga cari terjemahan yang sesuai ke lain-lain bahasa untuk gelaran ini. KEPALA TAIK adalah punca segala congestion dan kebusukan dalam negara ini. Ia adalah satu gelaran hina, kotor dan jijik yang tepat untuk manusia bernama Mahathir – makin tua makin busuk dan membusukkan! Jika kempen ini mendapat publisiti yang meluas, bayangkan betapa malunya Mahathir untuk berdepan dengan rakyat dan masyarakat antarabangsa. Beliau akan mencurigai setiap senyuman yang dilihatnya di dunia ini. Dapatkan kartunis yang baik untuk menyediakan logo (misalnya gambar hidung besarnya dalam bentuk tahi menyumbat hujung dubur) yang sesuai untuk menonjolkan imej KEPALA TAIK tadi. Tukar semua logo laman-laman reformasi kepada logo ini atau nyatakan sokongan kepada logo ini. Bayangkan seluruh keluarga MAHATHIR akan malu besar. Siti Hasmah akan jadi isteri KEPALA TAIK, Marina, Mirzan dll akan dikenali sebagai anak KEPALA TAIK, dan First Family boleh dipanggil – scybala family. Segala ahli umno yang masih menyokong KEPALA TAIK adalah TAIK. Dolah Badawi boleh di panggil Timbalan KEPALA TAIK. Daim - Scybala’s thief! Dsbnya.

Polis hendaklah dipanggil BARUA KEPALA TAIK. Barua dalam kamus dewan bererti orang perantaraan untuk melakukan pekerjaan jahat – tepatkan? Anjing kalau kita beri minum boleh masuk syurga – patutlah Rahim Nor sanggup panggil dirinya Bapak Anjing! Anjing setia pada tuannya tetapi polis yang patutnya bekerja untuk rakyat yang membayar gajinya jadi barua untuk KEPALA TAIK. Barua juga bererti ketolol –anjing yang lemah pun akan menyalak kalau rumah tuannya cuba dimasuki pencuri tetapi Barua Barua di Malaysia ini bukan sahaja membiarkan KEPALA TAIK merompak duit tabung haji nenek mereka, duit EPF adik beradik mereka dan duit Pencen mereka, tetapi sebaliknya membelasah dan menangkap ahli keluarga mereka yang menjerit beritahu KEPALA TAIK sedang melakukan rompakan – tolol tak? Barua ada banyak makna-makna busuk yang lain – rujuk kamus dewan. Untuk polis-polis yang baik kamus dewan menyatakan barua bererti pinang muda – OK kan?

Dengan tekanan terhadap ceramah dan demonstrasi, para reformis hendaklah memulakan kempen aman ini dengan segera. Laman–Laman reformasi hendaklah menyediakan printable poster berlogo yang boleh di cetak dan diedarkan oleh setiap reformis. Semua reformis hendak membawa permanent marker dan menconteng mana tandas dan tempat awam dengan perkataan MAHATHIR KEPALA TAIK dalam bahasa yang sesuai. Sesiapa yang ada duit minta sponsor sticker mudah lekat susah lupus untuk ditampal dalam toilet /urination bowls awam. Corengan dan poster hendaklah juga dibuat/edarkan di airport, dalam flight, di business class lounges, di hotel di mana KEPALA TAIK dan rombongan menginap dsbnya. Para reformis boleh menampalkan sticker ‘No Kepala Taik’ di rumah dan kereta mereka. Setiap tangkapan dan dakwaan yang dibuat akan memberi publisiti yang meluas kepada kempen ini di dalam dan di luar negara. Saya percaya sebaik sahaja FAC dan Malaysia Kini membuat liputan (in English) mengenai kempen ini, media antarabangsa akan pick up dan boom meletup!!!

Kita nak tengok bagaimana SBarua & FRU BARUA KEPALA TAIK nak jaga dan bersihkan tandas dan tempat awam di seluruh dunia dari graffiti ini. Mungkin KETUA BARUA KEPALA TAIK terpaksa memulakan OPS KEPALA TAIK bersama Interpol atau cadangkan AKTA MENCEGAH KEMPEN MAHATHIR KEPALA TAIK di parlimen – bayangkan kejayaan kempen ini!!!.

Semoga pandangan ini diterima dan sama-sama kita jayakan.

PEMIKIR LIAR