Mahathir sesat dan menyesatkan.

 

Mahathir adalah seorang manusia yang keji, sesat, dan menyesatkan. Desakan untuk menjaga kepentingan-kepentingan anak-anaknya yang bodoh tak pandai berniaga, kroni-kroni yang bangang dan pelahap dan ahli-ahli Umno yang sewel mendorong si firaun ini bertindak melulu, melalut dan melucukan. Si firaun sudah tua tetapi masih degil untuk berkuasa. Katanya orang lain tidak boleh melakukan seperti mana dia lakukan. Hulamak… terror sungguh si firaun ni. Tetapi sayangnya si firaun ni tersilap langkah. Matlamat yang di cari tidak kesampaian. Nama dah menjadi busuk sebusuk bangkai. Seantaro dunia mengelar dia firaun in a small nation. Waktu dan ketika ni sesiapa yang menyebut firaun semestinya di rujuk kepada Mahathir. Amatlah malunya kita apabila orang memanggil kita firaun. Cuba kita sebut firaun di depan orang-orang Umno. Sahih dia kata kita orang BA. Sebabnya semua orang sudah terima hakikat bahawa mahathir adalah firaun dan firaun adalah mahathir. Alamatnya kekallah sampai ke mati. Nasib enkaulah firaun. Orang mati tinggalkan nama. Anda mati tinggalkan gelaran ………..Firaun Moden.

 

Firaun Moden ni macam firaun dulu juga. Bacul. Dia hanya berani cakap aje. Tapi bila suruh kotakan apa yang dia cakap senyap sepi macam tikus. Dia kata aku ada bukti kukuh. Tapi bila di panggil pergi ke mahkamah  seribu alasan di jawabnya. Aku sibuk. Aku perdana menteri berhak tidak di sapina. Pirah. Dasar bacul. Macam ni ke kita nak panggil dia Wira dunia ketiga. Amatlah sesuai kalau kita tukar aje ke Wira Moskot Sukan Malaysia… SUKMA.

 

Firaun Moden jahat seperti juga firaun mesir. Apa tidaknya. Firaun ni suka menyesatkan orang. Habis orang melayu sesat jadinya. Agaknya kurang separuh orang melayu kot. Orang-orang umno lah sesiapa lagi. Orang yang keluar umno lama dah paham yang firaun ni sesat. Orang-orang yang masih tinggal dok pikir lagi kononnya aku sokong parti bukan sokong Firaun. Lantak engkaulah.

 

Sesiapakah orang-orang yang berjaya disesatkan oleh firaun?

 

1.       Bekas KPN - Sekarang chairman Genting. Hulamak kaya oii…Kalau kita makan duit haram belum tentu orang boleh kata kita sesat. Haram adalah haram. Itu saje. Tapi bila firaun suruh kita tipu sampai kata Aku tidak jumpa ayat judi dalam al-quran. Automatik. Sesatlah anda. Janganlah hendak berdolak-dalik. Selagi anda tidak menarik balik di depan orang orang yang anda telah cakapkan bermakna sesatlah anda sampai kemati.

2.       Astora Jamban. Anda adalah orang yang berjaya di sesatkan oleh firaun. Tapi peliknya anda bukanlah ada apa-apa dengan firaun. Firaun jumpa hang pun tidak pernah kot. Hang pergi menyerah diri buat apa no. Hang pun tahu kalau  hang tulis silap alamatnya orang lain boleh sesat. Orang lain sesat sebab hang maknanya hang pun sesat. Hangkata Firaun ada yang baik. Dalam al-quran apabila allah sebut firaun maknanya dia adalah golongan orang yang jahat. Allah tak sebut orang baik firaun. Allah dah tetapkan Firaun adalah jahat. Awat hang bangang sangat.

3.       Golongan orang ketiga yang sesat adalah orang-orang umno. Saya pernah jumpa seorang ahli umno totok di ulu selangor. Dia kata firaun ni macam manusia lain juga. Kebaikannya 60%. Kejahatan 40%. So kita masih boleh sokong dia. Mana ada jalan daa… Ada lagi satu kata ooo Firaun ni tak pernah tak sembahyang. Rajin sekali. Macam mana kita nak kata dia jahat. Itulah susahnya. Orang yang tak ada ilmu ni pakai terima aje. Sebenarnya apabila kita dah tahu dia pernah menghina rasulallah kononnya masa zaman rasulallah tak ada pisau cukur adalah merupakan bukti yang firaun ni sesat. Janganlah kita nak bandingkan Rasulallah dengan mahathir. Rasulallah adalah kekasih allah. Apa yang rasul buat kita jangan pandai-pandai soal. Mahathir sesiapa. Mahashit. Kalau kita masih degil kata ala tak ada bendalah. Maknanya pi…….lah tu sesat. Adalah lagi contoh macam samivelu kata Apa quran boleh buat. Boleh buat jalan raya ke?. Orang-orang umno tepuk tangan. Hai macammana aku tak kata orang umno ni sesat. Pikirlah tuan-tuan.

 

Pikirlah sesiapa yang baca komen saya in.