WACANA MINDA UNTUK MELAYU DAN LAIN KAUM DIMALAYSIA

SIRI 5.

Sambungan dari siri 4 :-

Hari ini yang terang lagi bersuluh telah berlaku di Malaysia …..????

1. Kita kenang dan semak kembali tulisan Sdr. Hishamuddin Rais di Malaysia kini …. " UMNO KINI MEMIKUL BIAWAK HIDUP " …dan kita kembalikan ingatan kita pada hari Mahathir@Mahafiraun kembali dari rewang-rewang di Myanmar dan Nepal …. dengan muka 10 sen mamak tongkang lidah bercabang ini penuh rasa bangga memberitahu pemberita " ROMBAKAN KABINET KALI INI TIDAK AKAN MEWUJUD KEMENTERIAN YANG BARU … KEMENTERIAN YANG ADA TELAH CUKUP UNTUK MELAKSANAKAN TUGAS KERAJAAN … JADI TAK PERLULAH KEMENTERIAN BARU SEKADAR UNTUK MENAIKKAN SESEORANG MENJADI MENTERI……..??? " …. Masih rasa panas kat telinga ni lagi kata-kata si lidah bercabang biawak hidup UMNO@BN sekor ni …. Maka dengan itu tulisan Sdr. Hishamuddin Rais adalah releven dan kena pada tempatnya … dan hari ini juga " THE MAMAK UNITED " telah diendoskan oleh Mahathir@Mahafiraun dengan terlantiknya nama-nama besar kesayangan Mahathir@Mahafiraun ( penulis mohon maaf kepada seluruh keturunan mamak di Malaysia .. bukan menghina lain-lain keturunan mamak .. tapi kerana beberapa ekor mamak yang menjadi pengampu dan konspirator menjatuhkan DSAI telah mendapat habuan haram mereka serta menjadi jentera kerajaan penipu BN ) dengan jawatan ihsan sebagai Pengerusi (Proxy) Sektor Korporat, CEO (Proxy) Syarikat Kerajaan, Senator (Proxy) , S/U Parlimen, Timb.Menteri , Menteri dalam kabinet Mahathir@Mahafiraun … juga telah mengesahkan bahawa segala cerita dan coretan para penulis laman pro-reformasi lebih tepat dan telus dari lapuran palsu UTUSAN MELOYA , BERITA HAIRAN bahawa muka-muka mamak dan anak mummy inilah akan dilantik oleh Mahathir@Mahafiraun ….akhirnya Mahathir@Mahafiraun tidak mampu untuk menafikan bahawa dia dari dahulu lagi ingin menjadikan negara ini negara MAMAK UNITED serta orang Melayu / Cina / India dan lain-lain bangsa sebagai melukut ditepi gantang …. hidup sentiasa menjadi pengemis dan pelarian ditanah air sendiri.

2. Dengan terlantiknya Tengku (palsu) Adnan ( tukang sponsor buku 50 dalil dan VCD Haram DSAI ) sebagai Timb.Menteri … apa nak kata lagi … LEMAN BRANDY anda akan dihapuskan dari UMNO@BN di Wilayah Persekutuan….??? Ini adalah habuan tertinggi buat masa ini kat Tengku (palsu) Adnan … so bolehlah rewang sakan dengan UMI FELDA … kat London ka… Paris ka .. Tanya Baginda macam mana si UMI FELDA ni … keh…keh….????.

3. Si Combi Sharizat …. Wah..wah…bukan main senyum Cik Combi ni … lebar mulut sampai ke telinga senyum … tapi jangan lak lupa terima kasih kat Kak Pidah pot pet tu ….banyak Kak Pidah tolong Cik Combi ooi….!!!…tapi jangan lupa kat kawan lama Kak Siti Zaharah….jenguk-jenguklah …kan sama-sama dah Taraf Pak Menteri….??? So WANITA - WANITA DI LEMBAH PANTAI bolehlah tubuh satu NGO CANGGIH MENGENAI HAL EHWAL-WANITA ….. tapi jangan terperanjat pulak sikit hari lagi orang lelaki ada kementerian jugak …. Bakal menterinya Hishamuddin auw..auw….kalau tak pun Rahim Thamby Chik …. Baru ngam ada Kementerian Wanita dan ada Kementerian Lelaki … boleh buat program khas bersama … cuba tanya dengan si Azlina Othman dan Norman (KRU) apa agaknya program yang sesuai untuk program bersama LELAKI DAN WANITA … tapi yang relevenya PESTA MANDI BUIH KAT BANGSAR boleh dianjurkan oleh Kementerian Si Combi Shahrizat…baru ada umm…??? Bak kata seorang kawan lama Pesta Di Bangsar Nak Bergajah pun boleh….???.

4. Alamak Abang ZAM … S/U Parlimen….siang-siang dah warning akan buat tindakan drastik dalam Kementerian….. ini baru jadi S/U Parlimen … kalau jadi menteri .. macam mana agaknya….???? Habih semua saluran TV & RADIO akan siar ucapan merapu , aktiviti merapu atau lawatan merapu si Mahathir@Mahafiraun setiap lima minit sekali…..????? Abang ZAM yang comel …. Any time … Tan Sri Khalil bagi peluang kamu nak buat apa saja …. Sebab Tan Sri Khalil dah nazak sekarang …..??? nak ambil MP jadi menteri .. .semuanya orang Melayu atau Cina dan tak ade ISO 9000, so ambilah peluang yang ada Abang ZAM ooi…..????

5. Wah buka main senyum simpul Pak Hamid … mamklumlah ganti tempat Mid Mad .. Hamid VS Hamid ….dah lupakah kes di Masjid Negara tahun 1999 … sekaran kunci dah ada dalam tangan … tunggu nak buka peti besi aje … inilah peluang … boleh bincang dengan Majlis Fatwa atas Nasihat Mahathir@Mahafiraun …. Berjudi diharuskan …. Minum arak sunat …. Buka aurat harus … AJK dan Imam Masjid Wajip 100% dari AHLI UMNO@BN yang totok, berkhalwat harus kalau dah tak boleh tahan, dan banyak lagi boleh buat…!!! Seronok dan dapat bahagian….???.

6. Kalau Tan Sri Shamsuddin sanggup letak jawatan (terpaksa) dari KWSP …walaupun tempoh tamat perkhidmatanya 4 bulan lagi …. Dari 1990 sampai 2000 boleh tunggu .. tapi lagi 4 bulan tak boleh tunggu ke…. Kok nak macam Pak Abu Hassan … nak rehat … nak jaga cucu ….???? …. Tahniah kat Tan Sri … kerana akhirnya Tan Sri walau terpaksa letak jawatan … sekurang-kurangnya Tan Sri bebas dari perbuatan subahat menipu pencarum KWSP … walaupun selama ini Tan Sri terpaksa akur dengan titah perintah di Maharaja Tua Biawak Hidup Lidah Bercabang Mahathir@Mahafiraun untuk memfaraitkan duit pencarum KWSP kat kroni dan anak-anak daddy…..??? Tan Sri inilah masanya … dedahkan kat umum berapa jumlah sebenar … wang KWSP yang telah difaraitkan kat kroni dan anak-anak Mahathir@Mahafiraun ….??? Tan Sri dah tak ade kepentingan dalam kerajaan lagi .. apa tunggu lagi .. kami akan hamparkan permaidani merah kat Tan Sri kalau sanggup bersama-sama kami menuntut REFORMASI TOTAL dalam Malaysia.

7. Hari ini juga tiba-tiba Si Biawak Hidup ini nak ke JEPUN … sekadar nak melancarkan buku tentang dirinya … kat Malaysia ni tak boleh ka…?? Kenapa kat Jepun …. Kot..kot nak jumpa FUJIMORI .. lepas lawat keadaan di Myanmar dan Nepal … boleh pakat-pakat dengan FUJIMORI …sambung perbincangan semasa kat Brunai tempoh hari……??? Buka main sakan makan angin sekarang …. Dah tak de kerja ka kat Malaysia ni … lat seminggu terbang lagi … balik nanti terbang kat mana pulak … kot..kot dah tak balik lagi kat Malaysia ni lepas Perhimpunan Hari Raya 100,000 kat Teluk Panglima Garang (20/1/2001) …. kerana dengar-dengar khabar angin bukan 100,000 yang nak datang tapi 1 juta orang akan hadir sambut raya kat sana (PASAL PERMIT POLIS DAH LULUS), so dah tak de alas an lagi pihak polis nak buat road block tak mahu kasi rakyat marhaen ke Teluk Panglima Garang……??? Jadi Pak Lah akan jadi kambing hitam yang baru Mahathir@Mahafiraun selepas DSAI.

Apa yang dilihat pada hari ini serba bercelaru dan mustahil pada 30 tahun dahulu … tapi hari ini semua itu tidak mustahil bagi Mahathir@Mahafiraun … asal berkenan dihati … tepuk dada tanya selera … buat apa suka selagi kuasa berada dalam tangan. Itulah hakikatnya hari ini .. Kabinet Bakul Sampah Di Alaf Baru .. yang telah membuktikan Kerajaan (undi hantu) BN telah tiada Menteri yang berkarisma dan bijaksini … asyik-asyik bijak sapu dan bijak kelentong. Selama Tinggal UMNO@BN .. Selamat Pergi Mahathir@Mahafiraun … rakyat dan bangsa Malaysia telah nekad dan penuh yakin inilah masa yang sesuai untuk menyahkan kedua-duanya sekali dari bumi bertuah Malaysia ini.

Salam perjuangan kearah Malaysia Yang Adil…lawan tetap lawan … lawan sampai berjaya…???

" RAKYAT YANG DIJAJAH UMNO@BN " 17hb.Jan.2001-bersambung di siri 6 REFORMASI & ISLAH KE ARAH MALAYSIA YANG ADILREFORMASI & ISLAH KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL