WACANA MINDA - SIRI 11.

Sambungan dari siri 10:-

MAJU HOLDINGS (SYED SHAHID) PAKAR BINA SEKOLAH KERAJAAN ……. ?.

1. Maju Holdings yang miliki oleh Syed Shahid yang mengambil alih PERWAJA STEEL .. sekarang tengah sebok buat projek baru .. BINA SEKOLAH KERAJAAN …. Wah..wah… bukan main raya sakan Maju Holdings .. lepas dapat Perwaja dan duit raya sebanyak RM 200 juta dari Tabung Haji dapat pulak berpuluh tender bina sekolah ….!!!!!.

2. Heran jugak ye .. tiba-tiba Maju Holdings mendapat pengiktirafan sebagai syarikat kontraktor yang paling layak membina hampir kesemua projek sekolah kerajaan bagi tahun 2000 - 2001 .. pi mana pulak kontraktor macam Si Ah Chong .. Si Rama Sammy … Si Karim … dah tak layak kah mereka lagi .. yang selama ini tukang bina MRSM …. Sek Men dan Sek Keb …. Dah kenapa pulak Syed Shahid yang datang entah dari mana ceroknya boleh jadi kontraktor besar mengalahkan Ho Hup atau …….???? … heran jugak ye …. Sekelip mata boleh berpengalaman berpuluh tahun bina sekolah …. ??? tak kan bina sekolah aje .. kok tak de kepakaran lain ka….!!!!

3. Dengar kata nak masuk tender " Palace Of Justice " kat Putra Jaya ….. tapi tolong ingat sikit Syed Shahid … kawan kat BPR dah tangkap 3 ekor pegawai Putra Jaya Holdings … makan rasuah lebih sangat dan tak buat pakatan dengan Mahathir@Mahafiraun … jawapnya kena perangkaplah…..!!!! so Maju Holdings kalau rasa-rasa layak…bolehlah cuba-cuba ambil tender ni …. Apa nak risau … si mamak tongkang pasti akan bantu …. Tapi jangan lupa pulak bagi 25% komisyen kat anak daddy … ????

4. Kalau tak cukup modal no problem …. KWSP ada .. PNB ada… LUTH ada ….. mintak aje kat Daim atau Mahathir@Mahafiraun … pasti dapat punya … janji ada bahagian baik kat dia orang …. Kira wokey la tu.

Kira-kiranya Kontraktor segera macam Maju Holdings amat beruntung kerana ada orang macam Mahathir@Mahafiraun serta Daim berkuasa di Malaysia ini …. Kalau Tajuddin Ramli … Tengku Adnan … Halim Saad ….dan rakan-rakan yang sewaktu denganya dah merasa nikmat jadi jutawan segera … sekarang masa bagi Syed Shahid pulak … kok boleh abih makan sorang-sorang semua duit tu … bagi sikit-sikitlah kat kawan lama .. di Baling atau Sik sana …????.

Kalau projek gagal apa risau … boleh bill-out balik kat Bank Negara atau Dana Harta & Dana Modal … boleh raya sakan punya …… kan tak lama lagi nak Mesyuarat Pemilihan Bahagian UMNO@BN pada bulan Mac ini …. Kena siap lebih sikit wang panas …. Pasal Team B dan bangkit nak lawan Mahathir@Mahafiraun ….. jadi dah jadi tanggup-jawap rasmi Maju Holdings lobi untuk memastikan Team Mahathir@Mahafiraun menang …. Kalau tak naya Maju Holdings nanti .. kerana terpaksa ikut sama jadi penghuni Penjara Sungai Buluh ……?????

DR M IKHLAS DALAM PAS MENYERTAI BN, KATA DR LING ….!!!!!!!

KUALA KUBU BAHARU, 27 Jan (Bernama) -- Presiden MCA Datuk Seri Dr Ling Liong Sik hari ini berkata Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad ikhlas dalam berkata PAS boleh menyertai semula Barisan Nasional (BN) dan Umno tidak akan menghalangnya.

Dr Ling menyifatkan kenyataan Perdana Menteri itu sebagai seruan perpaduan bagi semua.Beliau berkata kenyataan Dr Mahathir menunjukkan pentingnya perpaduan bagi semua masyarakat.

"Saya rasa kenyataan Dr Mahathir dibuat dengan penuh ikhlas kerana saya rasa mana-mana masyarakat yang berpecah hanya rugi sendiri kerana setiap masyarakat mempunyai agenda masing-masing," kata beliau kepada pemberita di perhimpunan Tahun Baru Cina yang dianjurkan oleh MCA Bahagian Hulu Selangor di sini.

Dr Mahathir yang juga presiden Umno berkata di Jitra pada Khamis yang Umno tidak akan menghalang PAS jika parti itu mahu menyertai BN. - BERNAMA.

1. Wah bukan main terror si Liong Sik ni tahu yang mamak tongkang sekor ni ikhlas … kok dah lupa tempoh hari macam mana Mahathir@Mahafiraun main lu punya belakang .. sampai terpaksa main ugut nak letak jawatan lagi youu….!!! Sejak bila pulak Liong Sik ni baru sedar Si Maharaja Tua sekor ni dah jadi orang ikhlas … kok selama ini sama-sama pakat-pakat perabih harta rakyat marhaen kasi anak-anak daddy dan papa …!!!.

2. Tak kan nak main aci-aci pulak … yang pastinya Liong Sik tahu kenapa sebab utama ia letak jawatan tempoh hari ….. " Mahathir@Mahafiraun sendiri tidak pernah ikhlas atau jujur dengan sesiapapun .. walaupun dengan anak dan isterinya " … kok dah lupa sebab utama ni wahai Liong Sik ….??? Atau saja-saja buat lupa dan ada agenda penting disebalik kenyataan ini ……..???.

3. Kalau 22 juta rakyat dan bangsa Malaysia … mereka hafal dan faham benar sikap mamak tongkang yang sekor ni …. Dasar BIAWAK HIDUP LIDAH BERCABANG TIGA … tak boleh percaya lansung … macam mana dia pernah berjanji manis pada Tungku Abd.Rahman, Tun Razak, Tun Hussein, Musa Hitam , Ghaffar Baba dan Anwar Ibrahim.. begitu juga kat Pak Lah .. lebih manis dari bibir Siti Nurhaliza lagi .. janji manis si mamak tongkang ni …. ??? ….dan kalau tak caya PAK LAH sendiri dah mula tak percaya dengan kata-kata mamak sekor ni ….. dan dalam beberapa siri ucapan Pak Lah pada Majlis Rasmi, dia akan berkata …. " KITA DALAM PROSES MEMBENTUK RAKYAT DAN BANGSA MALAYSIA YANG BERSATU DI BAWAH SATU KUASA RAKYAT " … jadi segala dasar politik BA dan DSAI akhirnya terpaksa diakui benar oleh PAK LAH .. kita sebenarnya RAKYAT DAN BANGSA MALAYSIA YANG BERSATU DI BAWAH KUASA RAKYAT .. bukanya dibawah kuasa kroni dan parti politik perkauman macam yang diamalkan oleh kompenan BN tajaan Mahathir@Mahafiraun .

4. Kalau rakyat marhaen sudah mengkelaskan segala ucapan Mahathir@Mahafiraun sebagai ucapan BIAWAK HIDUP LIDAH BERCABANG TIGA .. .apa kan daya … masa dah terlambat bagi mamak tongkang dari KERAla nak undur balik …. Alamat tak baik la dia ni akan jadi macam Marcos, Fujimori dan Suharto diburu oleh rakyat marhaen sikit hari lagi …. Kita akan lihat macam mana budak-budak dari Nepal yang jadi BODY GUARD dia akan lari lintang pukang terjun pusat kumbah shitt ….!!!!.

5. Kalau BAB IKHLAS ni kita nak cakap … rasanya orang jenis Mahahtir@Mahafiraun ni tak pernah jumpa satu ayat pun dalam Al-Quran mengenai bab Ikhlas ni … macam si Hanif Omar pernah kata dia tak pernah jumpa satu ayat pun dalam Al-Quran yang mengatakan JUDI ITU HARAM DI SISI ISLAM … agak-agaknya bab Ikhlas yang dimaksudkan oleh Liong Sik mudah aje …. Kalau PAS masuk BN … royalti minyak Terengganu akan diserahkan balik dan pelantar minyak di Kelantan akan diluluskan oleh kerajaan persekutuan … so kita boleh kata bab ikhlas ni hanya soal duit dan kekayaan aje pada pendapat si Liong sik ….dan selama-lamanya inilah jenis pemahamanya.

6. Pasal modal Perpaduan Melayu dah tak menjadi serta menuju kegagalan …. Jadi modal baru pulak terpaksa dipakai … biar PAS sebok nak tangkis cerita masuk BN pulak … dalam waktu yang sama BN boleh rompak dan memfaraitkan harta dan hak rakyat marhaen …. Asyik-asyik nak tukar tajuk aje si mamak tomgkang ni ….. tapi tujuan dah hasratnya satu " ORANG MELAYU dan RAJA-RAJA MELAYU akan dikuburkan terus dari Malaysia ini " …. Anak murid CIA (YAHUDI) pasti akan ikut cara dan arahan tok guru dia dari Israel ….. dan kitab Delema Melayu.. kitab paling berkuasa bagi Mahathir@Mahafiraun .

Bak kata kawan-kawan lama dalam UMNO@BN ….. mana pernah Mahathir@Mahafiraun ikhlas dalam tugas dia …. Yang penting wang dan kuasa ….. kalau kedua-duanya tak ade … buang masa aje jadi Perdana Menteri ….???? Kok benar ini ceritanya ….. wah..wah.. bukan main sakan nampaknya Mahathir@Mahafiraun …..!!!!.

Buat masa dan mengabih kan boreh ajo …. ??? kok PAS dah kena samsu haram .. sehingga lupa dari mana asal usul mereka ….. akan jadi kompenan BN .. rasa-rasanya dunia akan kiamat jika PAS jadi kompenan BN ……????

POLIS MESTILAH BERSIKAP PROFESIONAL, KATA DR.MAHATHIR …..!!!!!

PUTRAJAYA, 27 Jan (Bernama) -- Datuk Seri Dr Mahathir berkata anggota pasukan keselamatan khususnya polis dan tentera mestilah bersikap profesional dan sentiasa taat kepada kerajaan.

Perdana Menteri berkata dalam sistem pentadbiran negara, amatlah penting bagi pegawai-pegawai awam, polis atau tentera mengikut kehendak kerajaan yang dipilih oleh rakyat.

"Kalau kita mempunyai pendirian yang berbeza daripada kerajaan dan kerana itu apabila sesuatu arahan yang dibuat dan tidak dipersetujui serta kita tidak laksanakannya, maka sudah tentu huru-hara akan berlaku dalam negara." "Ini kerana polis sudah tidak berkesan lagi kerana polis tidak lagi mengikut arahan kerajaan," katanya semasa berucap pada majlis pertemuan dengan 460 anggota wakil Persatuan Bekas-Bekas Polis Malaysia di Jabatan Perdana Menteri (JPM) di sini, hari ini.

Dr Mahathir berkata keadaan itu amat berbahaya kepada Malaysia apabila kerajaan tidak lagi berkesan dan seterusnya tidak lagi mendapat kesetiaan rakyat.

Bagi bekas-bekas polis, pendirian yang bercanggah dengan kerajaan semasa berkhidmat tidak timbul sama sekali tetapi bagi generasi baru polis kini, mereka menghadapi pelbagai tekanan pengaruh yang memaksa mereka tidak lagi bersikap profesional, katanya.

"Sebab itu, kita (kerajaan) mahukan perkhidmatan profesional daripada kakitangan kerajaan mengikut kehendak perlembagaan khasnya oleh pegawai yang berdisplin (polis dan tentera) menurut keputusan kerajaan semasa," katanya. Beliau berkata telah banyak berlaku cubaan merampas kuasa di negara-negara membangun yang lain yang dilakukan khususnya oleh pemimpin pasukan bersenjata yang mempunyai cita-cita besar untuk berkuasa dan menggunakan kekuatan pasukan keselamatan berikutan sikap yang tidak profesional.

"Sebaliknya, anggota politik yang mendapat mandat lima tahun saja untuk teruskan, perlu terus mendapat mandat dan sokongan rakyat.

Selepas itu, kita kena ada pilihan raya untuk menentukan sama ada kerajaan dapat meneruskan kerajaan atau tidak," katanya. Dr Mahathir berkata sistem pemerintahan yang dilaksanakan di negara ini adalah bukti kebaikan yang membawa keamanan dan ketenteraman negara ini sehingga begitu ramai rakyat negara asing datang ke negara ini untuk mencari rezeki. - BERNAMA

1. PDRM …. Keh..keh .. Polis DR Mahathir - REGIM ZALIM MAHATHIR@MAHAFIRAUN ….?? Tak perlu diperkenalkan lagi sejak zaman si Bapak Anjing Rahim Nor …. Apa nak profesional lagi … kan dah terlebih profesional …. Nak tangkap ikut suka hati … nak dakwa ikut suka hati .. nak pukul ikut suka hati …. Nak tembak ikut suka hati …..suka hati kamu la labu …..????.

2. Jadi rasa-rasanya tak perlulah kita nak harapkan POLIS jadi pihak berkuasa yang berkecuali … kerana POLIS MALAYSIA kini jadi pasukan POLIS RASMI PERTUBUHAN POLITIK uMMno " United MAMAK-MALBARI Nesynal Oragnization " …. Apa sehaja program dan agenda politik UMNO@BN akan diberikan kelulusan ( tak perlu mintak permit pun ) dan akan diberikan kawalan keselamatan 200% .. tak payah mintak kat OCPD atau KPN .. pasti ada SB dan FRU Volunteer jadi jaga dalam segala program UMNO@BN … cukup bagi air satu gelas dan kueh sepotong … kira wokay laa tu.

3. Tak payah tengok jauh-jauh ke belakang …..!!! baru lagi kat Teluk Panglima Garang … Majlis Raya 100,000 yang telah diluluskan permit oleh pihak POLIS ….. nak masuk ke tempat majlis terpaksa lalui 4 sekatan jalan raya oleh Polis ….!!!! Pada hal biasanya dari simpang Lebuhraya Kesas ke Kg.Medan tu tak sampai 10 minit boleh sampai .. tapi pada 20/1/2001 … 2 jam baru sampai .. punya jauh melencong kedalam jalan kampung lain …..?? dah lah macam tu …. Kenapa perlu ada anggota FRU / PGA / PORU seramai 2000 orang bertugas di Bilik Gerakan Jalan Kebun dan Bilek Gerakan Kg.Medan … dan kenderaan serta anggota polis di arahkan berada disekeliling tapak sambutan …..????? siap jentera penyembur air depan jalan masuk tapak majlis …. !!! apa POLIS ingat kita orang ni macam bapak anjing dan penyamun si Rahim No More ….!!!!.

4. Kalau cawangan SB (politik) diarah menyiasat segala aktiviti politik BA … sentiasa membuat pemantauan keatas majlis BA … kalau boleh setiap inci pergerakan BA dia orang nak tahu … kemudian hantar lapuran kat Maharaja Tua Mahathir@Mahafiraun …..?? cuba pulak orang BA mintak SB (politik) ini tolong siasat segala keburukan dan agenda busuk UMNO@BN serta juak-juaknya .. dan ambil tindakan yang sepatutnya .. yang pastinya SB ni akan kecut telur .. kalau tak percaya cuba tengok kepada lapuran Sdr. Ezam mengenai kes-kes yang yang telah didedahkan oleh BPR atau dokumen kerajaan sendiri ….???? Apa dah jadi ada yang lebih setahun kertas siasatan pun masih belum dibuka .. begitu juga pegawai penyiasat pun masih belum dilantik … apa punya profesional macam ni …… tapi kalau BA yang di tuduh buat salah .. TAK SAMPAI 1 SAAT KALAU BOLEH NAK TERUS DAKWA DALAM MAHKAMAH BERUK SI DUGONG …….?????

5. Apa dah jadi dengan cerita VCD FITNAH DSAI sebelum pilihanraya LUNAS … rasa-rasanya ada berpuluh report dan bahan bukti ( termasuk beberapa pelajar ditangkap - dan mengaku di taja oleh UMNO@BN untuk mengedarlan VCD Fitnah ini di pilihanraya Lunas - siap bukti beribu keping VCD Haram ni diserahkan ke Balai yang dibuat report ) .. tapi lain pulak jadiknya …. Orang report pasal hantu pilihanraya dan VCD haram …… tiba-tiba HERO yang menangkap HANTU PILIHANRAYA PULAK yang didakwa dulu …..????? Kok lupa segala adengan dalam VCD fitnah DSAI itu adalah salinan pita video siasatan dan pengakuan paksa pihak POLIS terhadap Dr.Munawar dan Sukma .. begitu juga pengakuan palsu saksi di ibu pejabat polis Bukit Aman … kok heran jugak laporan siasatan pihak polis ni boleh lepas dijadikan VCD HARAM …. Tapi VCD ni tak pernah pulak dijadikan bahan bukti di Mahkamah …. Jadik memang sah lah VCD ni VCD HARAM ….???? Rasa-rasanya RAHIM NO MORE seludup keluar buat VCD HARAM ni … pasal mamak tongkang dah tak kasi makan lagi kat bapak anjing sekor ni .. keh..keh…???

6. Apa yang kita tahu POLIS sentiasa taat setia pada Mahathir@Mahafiraun … dan mereka tidak taat setia kepada kerajaan … kerana kerajaan yang ada sebenarnya dibina oleah rakyat marhaen .. tetapi kerana kecekapan putar alam si mamak tongkang KERAla ni .. habis kerajaan Malaysia dijadikan kerajaan uMMno " United MAMAK-MALBARI Nesynal Oragnization " …. Dan mamak tongkang KERAla ni dah mula perasan ada 70 % pegawai POLIS yang sejak dari dulu lagi memang tak mahu menjilat duburnya … tetapi kerana terikat dengan akta POLIS dan JPA .. mereka berkerja macam limau masam bila terima arahan Mahathir@Mahafiraun serta juak-juaknya ….???

7. Bak kata kawan-kawan dalam POLIS … kalau Mahathir@Mahafiraun jatuh macam Suharto atau Fujimori … aku dulu akan tangkap Mahathir@Mahafiraun dan sumbatkan dia kedalam lokap di Bukit Aman serta belasan mamak sekor ni macam mana Rahim No More belasah DSAI …..!!!!….kok jadi macam tu pulak …. Bila diselidiki … macam ramai anggota POLIS yang meluat dengan perangai mamak KERAla ni ….!!!! Tapi kerana tekanan dan ugutan pihak atasan serta POLIS rahsia Mahathir@Mahafiraun … anggota POLIS REFORMASI ni terpaksa berhati-hati dalam mengatur langkah….kalau silap langkah .. kena macam Al-Maunah lah jawapnya.

8. Dah hari ini ugutan taat setia ini sengaja dibangkitkan .. bak kata kawan-kawan saja nak test and try market … kok jadi macam Filipina bila Ketua Tentera dan Polis istihar tak sokong kerajaan .. apa lagi ESTRADA pun terjun lintang pukang … jadik mamak KERAla ni dah nampak perkara macam ni akan berlaku pada dia … so … cuba .. try…test laa market dia ….?? Kot..kot Narain Mai belot pulak ….?????.

Teruskan perjuangan REFORMASI … dah tak de masa nak bincang dan pakat-pakat dengan UMNO@BN ….. bak kato orang nogori " mengabihkan boreh ajo " ………….????.

Kalau BIAWAK HIDUP LIDAH BERCABANG TIGA ni turus berkuasa .. percayalah hayat orang Melayu dan Raja-Rajanya tak akan lama .. kerana contoh terbaharu .. jarum halus mamak KERAla ni dah masuk kat Istana Kelantan (kerana dia tahu Sultan Kelantan ni boleh dijual beli ) … dengan menarik pingat darjah kebesaran ni .. mamak KERAla ni amat berharap orang MELAYU KELANTAN AKAN BERMUSUH DENGAN SULTANYA SENDIRI .. dan KU LI akan diarahkan memainkan peranan menjatuhkan Sultan Kelantan ni .. dan digantikan dengan Sultan pilihan Mahathir@Mahafiraun … kok dah lupa macam kecoh sedikit masa dulu ada 2 Sultan kat Kelantan ….!!!! Ini semua angkara Mahathir@Mahafiraun ……????

Dan Mahathir@Mahafiraun juga telah berjaya membuatkan rakyat Selangor membenci DYMM Pemangku Sultan dan DYMM Yang Di Pertuan Agung .. kerana menyerahkan PUTRA JAYA jadi WILAYAH PERSEKUTUAN melalui budak hingus Khir Toyo yang wang pengajian dan pakaian serta buku-bukunya ke UNIVERSITI di tanggung oleh penduduk dan jamaah PAS dikampungnya …. Jenis budak bangang yang lupa daratan dan kacang lupa kan kulit .. dia ingat PUTRA JAYA tu nenek-moyang dia punya.

Dan percubaan untuk melaga-lagakan rakyat dan Sultan akan diteruskan oleh mamak KERAla ni .. kerana ia tahu .. rakyat yang berdarah Hang Jebat memang cukup ramai … macam mana dia perangkap pemimpin UMNO@BN dulu mengenai isu kuasa eksekutif raja-raja melayu yang telah berjaya menjadi milik Mahathir@Mahafiraun ….. kerana segala keputusan di dalam MALAYSIA kini akan menerima nasihat Perdana Menteri dahulu .. kalau tak ade nasihat dari Perdana Menteri .. alamat keputusan tersebut akan terbatal dengan sendirinya .. betapa berkuasanya mamak KERAla ni sekarang …..!!!!

Ayuh rakan-rakan JIHAD .. bangkit kita segera .. masa dah nak tamat .. jika kita terlewat .. 700 keturunan kita akan musnah serta kita memerlukan 1 juta tahun lagi membetulkan segala kerosakan yang dilakukan oleh UMNO@BN ni ….. dan relakah kita melihat rakyat dan bangsa Malaysia menderita 1 juta tahun lagi .. sedangkan kita baru menderita lebih 24 bulan pun sudah merasa perit .. inikan berjuta tahun .. ada kah anak cucu kita mampu bertahan .. dan mungkin mereka akan terhapus lansung dari muka bumi ini ….. ???? relakah kita melihat rakyat dan bangsa Malaysia pupus seperti DINASOUR berjuta tahun dahulu …. ????

Biar kita terkorban demi rakyat dan bangsa Malaysia .. kita tak rela anak cucu mengatakan orang terdahulu tak de telur kerana tak mampu lawan sekor mamak KERAla ……????

" RAKYAT YANG DIJAJAH UMNO@BN " 28hb.Jan.2001-bersambung ke siri 12.

REFORMASI & ISLAH KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL

REFORMASI & ISLAH KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL