Sudah di cabar oleh TMJ "Siapa berani tangkap Mahathir"???
ISU-ISU:

1. Saya sungguh-sungguh terkilan apabila kita masih kelu dan beku untuk menuntut Mahathir di seret ke Mahkamah atas kes rasuah dan penutupan rasuah nya.....INI LAH SEBENAR-BENARNYA PENYALAHGUNAAN KUASA!!!!

2. Rasuah Ketua Hakim Negara...itu rasuah lah tu, kalau dah keluar makan angin sama2!!! (dah baca Bowman Papers?..kalau tidak, cari di http://malaysiakini.com)

3. Kenaikan tambang BAS!!! Ini yang di pentingkan untuk menambahkan kantung kroni lah ni....biar rakyat di perah habis...

4. Yuran Mahkamah...dah gila kah mereka ni?????


Sungguh sedih hati ini..alik-alik yang kita mampu tulis surat, buat kenyataan akhbar, kutuk sana kutuk sini, buat laporan polis suruh siasat, suruh BPR siasat...walhal kita tahu dia orang buat pekak, buat tak tahu, buat diam. Kenapa dia orang buat diam? Kerana mereka tahu, rakyat Malaysia ni mudah pelupa....lama-lama tenggelam lah kisah tu....kita biarkan Anwar merengkok selama 2 tahun dah di penjara. ...Lama-lama dah 6 tahun..itu pun tak masuk yang terbaru ini yang sudah pasti. APA NAK JADI DENGAN KITA NI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wahai pejuang, bangun lah kamu..tak guna kau berparti PAS, DAP, Keadilan, PRM atau apa saja kalau tidak kita bangkang dan panaskan pungguh si Firaun tu sebelum lebih ramai rakyat menderita (yang mati dalam penjara dah ada pun..itu pun kita biarkan!!!!)

Kenapa BA masih senyap dan hanya mampu untuk mengeluar kenyataan akhbar yang hanya dapat di baca oleh segelintir sahaja?? Kenapa tidak di tuntut sahaja hak kita untuk berdemonstrasi secara aman?? Saya cadangkan kita lakukan secara terancang kali ini. Bukan di satu tempat , tetapi di setiap pelusuk negara. Tidak kah boleh BA duduk semeja untuk membincangkan perkara yang sepenting ini???

Sudah ada komen beberapa penulis, berpolitik lain, reformasi jalanan lain...aduh pandai bercakap...kalau dah tak betul tu....kita tentang saja!!!!!!! Kalau tak berani berisiko, tak payah kita nak berjuang!!!!!!

Bangkit lah saudara ku semua....Bangkitlah!!!!! Sebelum terlambat!!!!!!

hangjebat2000