APA KENA DENGAN MAHATHIR INI?

 

Assalamua'laikum

1) kenapa PM katakan demikian masa dok satu kerusi dengan MCA ?.. awat tak sebut masa mensyuarat agung ?.. ada apa apa ke dengan MCA .. atau PM sedar yang BN.. bergantung sepenuhnya kepada MCA .. cth mudah linat saja keputusan undi yang lepas .. heheh

note : nak ambik hati orang cina ler tuh .. muhahahah


2) Orang cina leh jadik PM ?..
selama ni pun memang orang cina yang banyak tulun UMNO BN .. mereka bekalkan duit .. dan UMNO bekalkan harta kepada mereka .. cth mudah .. boleh rujuk camna tanah rizab melayu langkawi berpindah tangan ..kepada pek kin .. pembangkang ada bukti yang lengkap susulan surat permohonan dari pek king dan sokongan dari PM ..aku kasik lain kali ..

3) awat PM takmo kata suku sakat samy vellu yang pernah berkata " itu al-quran boleh buat itu lebuh raya ke ?" boleh jadi PM ?

ni Si celaka yang jelas hina ISLAM pun tentu kembang kempis kalau PM jugak kata puak india pun leh jadik PM .. then .. adakah PM pilih kasih hanya kata kat perhimpunan MCA yang tok ketua nya jugak si celaka dok kata " kalau ikut islam seperti pusing jam ke belakang?.. then.. di mana keadilan PM /.. dan tentu puak puak dayak kat sabah pun nak jugak jadik PM?. hehe

ok puas hati ?.. atau masih tak sensisitif bila kepala TAIK PM yang hina sunnah nabi di ikuti lim liong sik dan sami velu dok hina islam ..apa ularmamak buat ..

HUKUM Allah kata apa kepada yang menghina sunnah dan agama Allah ?.. tapi hamid othman dan hamid zainal abidin buat hapa ?.. atau setuju dengan tun hanif omar yang tak pernah jumpa ayat larang judi ?.. atau memang ulat taik UMNO buta agama .. tapi berlagak pembela agama seperti Astora jabat yang .. tafsir agama ikut kepala hotak dia saja.. tak caya tengok saja debat .. heheh

3)PM dan melayu ?..

perlembagaan kata apa tentang hak keistimewaan orang melayu ?.. kenyataan sekarang .. tiada siapa boleh bohong ?.. yang di lindungi bukan melayu . sebaliknya melayu yang di musuhi

cth
a) apa sudah jadik dengan Melayu kerpan?.. sudahlah tanah di rampas tanpa pampasan yang munasabah .. ada di kalangan mereka yang masuk lokap ?.. sudahlah tanah hilang .. badan pun di lokap .?  siapa yang buat ?.. siapa yang kena. bukan PM yang ngaku melayu jadi presiden persatuan melayu sediri yang buat terhadap melayu camtu ?

b) penoreh getah ?.. boleh bagi tau aku berapa harga getah sekarang ni ?.. apa depa nak buat dengan pendatapan kurang dari rm300 dengan anak 4-5 orang ?..depa tus apa kalau bukan rata rata melayu ?.. then ?.. apa yang pemimpin MElayu dah bantu depa yang jugak melayu ?..

c) setinggan?.. ok yang ni lagi lah jelas .. kalau yang dok sebelah setinggan atau memang setinggan mesti tahu yang .. rata rata setinggan tu melayu ?.. then . apa yang gomen buat terhadap melayu jenis setinggan nih.. di hina macam sampah .. roboh rumah tanpa belas kasihan .. rumah sapa .. rumah melayu.. then suruh depa pindah apartment ..yang mahal ?.. jadi itu caranya KERA jaan bela melayu ?.. tak perlu listkan berapa banyak kasawan setinggan yang di robohkan oleh keraajan .. INGAT DOA orang kena zalim tak de HIJAB!!!

d) lagi pasai melayu .. perumahan ?.. melayu hanya dapat 5% saja .. betul bukan ?.. abih tu .ingat seme malayu ni cam cina ..yang kaki berniaga banyak duit ?.. 5% bagi cina berapa sangat da... dan korang boleh pi tinjau apa yang bapak melayu johor kat orang johor denmgan projek kpembangunan kemiskinan kalau tak silap aku ..PPRT rasanya .. abih terbengkalai camtu saja.. tak cukup yang tu..tengok saja.. perumahan di sekitar JB.. sapa dapat ?.. orang melayu ka? .. habih di jual ke CINA .. kalu cina malaysia kira ok lagi.. ni tak.. CINA Singapore beb .. ha.. itu lah dia istimewanya melayu .. melayu nak beli ..mahal giler..


ok.. pasai melayu lagi .. BIASISWA ?.. ni yang gomen dok bangga ni . dah banyak tabur duit kat rakyat melayu dengan biasiswa ?.. ok nak tanya sikt .. baper kerat yang dapat BIASISWA ..kalau tak yang pandai saja..itu pun tak semua yang kelas satu dapat biasis wa .. then itu kah bantuan termampu KERA jaan ?. ok.. kKERA jaan dok sebut la..kita kasik pinjaman ?.. aik .. ni sajakah pengorbanan KERA jaan ?.. dan nama pinjam kena bayar balik . then berapa banyak yang kasik pinjam.. adakah semua melayu dapat pinjaman ?.. dan yang terbaru siap kena bayar lebih termasuk faedah pinjaman?..

apa lagi yang kerajaan dok sebut sebutkan pengorbanan pada rakyat.. er er cam tak ikhlas je.. hehe.. ok.. jalan raya .. KERA jaan bina dengan duit gaji mereka kot .. woi ..kami bayar cukai la woi .. baik spital .. jalan raya , kemudahan asa yang lain ..semuanya di buat dengan duit rakyat ..dan memang itulah hak keraajaan yang mesti di tunaikan kepada rakyat .. ini tidak .. nampak jelas ..semua di swastakan .. dan ini bermakna.. kerajaan sudah berniaga dengan rakyat sendiri.. kerjaan berniaga dengan syarikat yang buat jalan .. syarikat dapat untung .. kerejaan dapat untung .. yanng kena bayar hari hari siapa bukan rakyat ..hampeh ?..

syarikat yang dapat projek tu pulak siapa ..kalau bukan kroni pemimpin saja.. hehe .. ada bangkangan ?


kalau nak bilang banyak ooo.. pasai melayu saja terlalu banyak... tu belum sentuh bab hina raja melayu .cabut kuasa mereka .. dan hina ISLAM ..

korang tunggu lah saja.. langit tak sentiasa cerah .. dan si mahazalim takkan dapat tongkat langit .. kamal artatuk ..kununnya bapak segala islam moden .. begitu azab nak mati sampai air lautan masih di rasakan panas.. apa yang dia buat . dia hapuskan segala bentuk unsur unsur islam .. sampai azan pun dalam bahasa turki .. no bahasa arab .. no ceramah .. no tazkirah .. ni nama islam ?.. then cuba compare dengan negara kita ?. sekarang dah makin jelas nama islam nak di padam kan .. nampak makin sama je dengan kamal atartuk .. kalau gitu . esok lusa takkan ada bank islam lah ya .. jadi ISLAM tu tertegak di atas PERLEMBAGAAN NEGARA .. menatang tu rukun islam yang baru ?.. camtu ?/.  . ISLAM bersumberkan quran dan sunnah.. abih tu kalau dah ambik lain dari dua sumberni ..masih islam kah ?.. jawap sendiri .. nak islam tapi tolak al-quran dan sunnah ?.. itu lah yang KERA jaan dok buat sekarang ni .. ..

tak larat la nak type bab KERA jaan yang kurop bawah BN/UMNO nih ..sambung lain kali

wassalam

anak saudara ketua pemuda UMNO