KOMENTAR

 

ULASAN CERAMAH TAMAN MELEWAR

8.11.2000

 

Tindakan ganas Polis semasa perhimpunan 5 Nov 2000 di kejam oleh Barisan Alternatif. Mohamad Sabu menjelaskan betapa hiba diri melihat perlakuan ganas FRU keatas wanita yang di robek tudungnya dan disepak kedalam longkang.  Kegiatan ganas Polis terhadap rakyat yang menghadiri perhimpunan aman hanya menunjukkan betapa biadap mereka yang kononya menjaga keselamatan negara. Dalam pada itu Mohamad Sabu sendiri telah merasai rotan FRU walaupun ramai antara pejuang reformasi cuba menyelamatkan beliau. Mohamad Sabu memaklumkan bahawa andai pejuang ini tidak merelakan diri mereka di pukul maka berkali-kali rotan akan singgah dibadannya. Apabila ditanya oleh pendokong reformasi apakah tindakan seharusnya diambil maka Mohamad Sabu terus menghalang mereka dari bertindak keatas FRU tersebut kerana niat adalah untuk berhimpun secara aman.

 

Andai JIHAD dilancarkan ketika itu maka ramai pendokong reformasi yang sanggup mencagarkan nyawa kembali kepada ALLAH SWT lantas bangkit menentang berselimutkan SEMANGAT JIHAD pada jiwa mereka. Bayangkan apa akan terjadi. Bukankan akan luruh darah samada dipihak mereka mahupun kita di bumi Malaysia ini.

 

Pesan Komentar,

 

POLIS, jangan sampai terpapar diminda kami untuk bangkit menetang  kamu. Jangan sampai antara kita bermandikan darah. POLIS, kami berhak bangkit andai keganasan kamu melampaui batas kesabaran kami. Alhamdulilah, kami masih bersabar tetapi ingat sabar kami punya hadnya dan andai hilang kesabaran ini, andai kezaliman dan kekejaman polis terus bertahta maka JIHAD menjadi penentu bicara.

 

AWAS POLIS.