UNTUK EVALUASI PEMBACA

DITERIMA DARI REFORMIS ADIL

Apakah Hak Kita ?

 

Kami penyokong BA sesungguhnya adalah rakyat Malaysia sejati. Kami bertanggung jawab membina, membayar cukai, berkerja, berniaga dan bermacam-macam lagi untuk Malaysia. Tetapi alangkah kecewanya kami apabila kami di kelasifikasikan sebagai tidak berhak untuk mendapat kemudahan-kemudahan seperti biasiswa, melantik iman bagi kariah setempat, kontrak kerajaan dan sebagainya. Kami juga membayar cukai dan zakat seperti penyokong BN. Ape ingat duit kami tu tak laku ke.

 

Kemuncak kemarahan kami sudah sampai ke penghujung kepala apabila ajk masjid Kg. Sg Pusu Gombak di bubarkan dan digantikan dengan ajk yang kami sendiri pun tak kenal. Bolehkah perlantikan tersebut dilakukan tanpa persetujuan kami orang setempat ( kariah masjid) ? Siapakah punya angkara ? Wahai Sultan Selangor dan pemangku sultan Selangor. Adakah ini kamu punya angkara. Kami teramat kecewa dengan sikap kamu berdua. Kamu beristeri muda. Jawatan Agung Malaysia. Apa faedahnya kamu kepada kami. Contohnya, kami beberapa kali merayu supaya kamu perhatikan sikit perjalanan mahkamah kita yang tunggang terbalik tu. Tegurlah sikit hakim yang tidak adil seperti Arifin *akar dan agustine fool. Mereka adalah hakim yang penakut dan seweel. Tetapi sehingga kini kamu membisu seperti tikus menikus. Kini kami benci melihat gambar kamu disetiap simpang jalan. Kami meletak tangan apabila doa dibaca untuk kamu. Sebabnya kamu adalah sama dengan pemimpin-pemimpin bacul yang lain.

 

Yang raja mudanya pun sama. Kahwin gadis amerika. Sekarang apa dah jadi. Isteri pun dah cabut. Anak pun lesap. Konon akulah perwira mengelilingi dunia dengan bot. Tak payahlah hendak gebang-gebang dengan kami. Orang kampung pun tidak heran. Mereka yang nelayan lagi hebat cek oii.

 

Disebabkan perbuatan kamu itu yang tidak menghormati kami, kami berikrar tidak akan membayar zakat fitrah dan pendapatan kami kepada Pusat Zakat Selangor. Kami tetap membayar zakat tetapi di negeri-negeri yang mennefaatkan duit zakat ke jalan yang diredai allah. Bukan seperti negeri selangor. Biarlah mereka tahu yang kami benci dengan perbuatan mereka. Saya sebagai penulis membayar zakat pendapatan dan perniagaan hampir RM2500 setahun. Dengan itu melepaslah kamu kali ini. Kepada penyokang -penyokong BA seluruh selangor kita pakat ramai-ramai boikot pusat zakat selangor. Kita jangan bayar zakat fitrah dan pendapatan di selangor, bayar dinegeri kelantan ke, terengganu ke atau perak ke.

 

Sekianů..Rawae.