Di kaca TV3/4 semalam kita dapat menyaksikan satu perhimpunan HARAM telah diadakan di PUTRAJAYA, dipimpin oleh Pelakon Airmata Mahadeh Mohamat. Begitu bersemangat dia berucap dengan menggunakan loud hailer, macam ucapan Anwar sebelum ditangkap. Cuma ucapan Mahadeh ini lembik sikit nak nangis jer nadanya.

 

     Tetapi yang peliknya mana pergi FRU, Dato Kamaruddin Ali dan Mana Pak Lah. Mana pergi Lori warna merah, mana pergi polis jaket kuning sambil bawak rotan, mana pergi siput babi? Hari ini sekali lagi Perhimpunan HARAM anjuran pemuda UMNO berlangsung depan Dewan Perhimpuanan Cina. Di MANA Pak Dollah? Ingat! pak Dollah pernah kata Perhimpunan HARAM walaupun AMAN tidak dibenarkan. Mana jeritan lidah-lidah syaitan terutama TV3/4. Kenapa tidak menyalak pasal Perhimpunan HARAM Putrajaya dan Dewan Perhimpunan Cina? Mana "kehebatan: kamu semua. Mana pergi falsafah-falsafah kamu semua? Memang dasar SYAITAN!.

 

    Pemuda UMNO tak payahlah nak tunjuk kejantanan. Kami semua tahu ISU Melayu itu hanyalah satu lagi siri SANDIWARA kamu. Tak payahlah kamu semua nak bersandiwara, kami tidak berminat. Kalau kamu betul-betul anak JANTAN, cabarlah BOSS kamu ke Mahkamah. Siasatlah dakwaan Bekas Pengarah BPR. Kenapa kamu diam. Itu masalah besar. Tidakkah kamu ambil iktibar dalam kes Anwar, salah guna kuasa akan dipenjara 6 tahun. BOSS kamu sepatutnya akan ke Penjara lebih 100 tahun. Soal tuntutan Cina itu jangan kamu salahkan mereka 100%, BOSS kamulah yang berjanji itu-ini kepada mereka, Kini tiba giliran mereka menuntut janji BOSS kamu.

 

    Satu lagi yang kami nak tanya, sejak bila pulak Perhimpunan HARAM ini jadi budaya kamu. Selama ini yang selalu kami dengar kamu semua berkata " Demonstrasi Jalanan bukan cara kita, kita ada saluran-saluran tertentu." Mana pergi saluran-saluran kamu tu. Dah tersumbat ker? Sekarang dah nampak pandai angkat sepanduk, memekak dengan slogan-slogan melayu kosong kamu itu. Kenapa tidak bawak berbincang dimeja. Kenapa tidak bawak ke Parlimen?    Kami nak dengar Ketua dan Timbalan Pemuda UMNO jawab. Kami nak dengar ulasan Menteri Dalam Negeri. Apakah definasi baru Perhimpunan HARAM?. Cuma ingatan kami, janganlah bagi jawapan yang TOLOL, sebab kami bukan Pemuda UMNO.

 

Sekian.

 

AURA2000