BERITA RTM 1 – 12 TENGAH MALAM

 

Mahathir & Co– Allah Maha Mengetahui

 

1hb April 2001, setelah sekian lama penulis tidak menjengah saluran propaganda UMNO (TV1) dengan ‘coverage’ suasana bagaimana makanan untuk saudara Anwar disediakan, keadaan bilik penjara yang pada pandangan mereka seperti hotel dan berbagai macam propaganda lainnya hingga kes keracunan Arsenik, dengan kata-lain bahwa mereka tidak terlibat dalam kes keracunan tersebut. Dan kak Wan  seharusnya berterima-kasih terhadap layanan diberikan terhadap saudara Anwar selama ini. Saya ingin bertanya kalau inilah layanan ‘first class’ yang diberikan, apakah yang menyebabkan saudara Anwar mengalami keguguran rambut, berat badan menurun secara tiba-tiba dan kuku yang membiru atau pengarah Penjara cuba mengiyakan kenyataan si Mokhtar Abdullah bekas Peguam Negara (si Dungu) bahwa keluarga kak Wan sendiri yang meracuni beliau.

 

Dalam propaganda 12.00 tengah malam tersebut Dr. Razak Idris b Kechik pengarah HKL membuat kenyataan yang kononnya kelengkapan perubatan dan kepakaran yang HKL ada dan kononnya diakui oleh pakar dari Jerman Dr. Thomas Hooghland, dapat meyembuhkan saudara Anwar dari kecederaan ‘slipdisc’ yang diakibatkan oleh baunser Mahathir, si Rahim Noor yang terbukti bersalah tapi masih bergerak bebas kesana-sini.

 

Apakah ini mentaliti barua UMNO hingga sanggup memberi kenyataan  bahwa layanan yang diberikan kepada saudara Anwar adalah lebih dari mencukupi dan saudara Anwar tidak patut dilayan sedemikian rupa. Ingatlah wahai Razak Idris, pengarah Penjara,  Saifuddin Abdullah dan Setiausaha MBM dan mereka-mereka yang terlibat baik langsung ataupun tidah langsung terhadap apa yang menimpa saudara Anwar Ibrahim , INGAT jika terjadi hal-hal yang tak diingini menimpa saudara Anwar Ibrahim, malikat ‘Rakib dan Atif’ akan memberi kenyataan diakhirat bagaimana buruknya perangai saudara dengan menyokong tindakan tukang fitnah Mahathir mengaibkan saudara Anwar Ibrahim dan keluarganya.

 

Dan saya juga berharap dan berdoa agar mereka yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung dapat menerima balasan dari allah didunia supaya mereka-mereka ini dapat sedar dan menyatakan kepada keluarga mereka bahwa ini adalah balasan yang mereka terima keatas penglibatan mereka dalam memfitnah insan  yang tidak berdosa dunia ini. 

 

“ALLAH MAHA MENGETAHUI”

 

 

Jebat Millenium.com