MOKHTAR ABDULLAH - EVIL OF JUSTICE

 

Semalam 17/11/2000, maysiakini melaporkan kenyataan Mohktar terhadap DSAI yang beliau masih mempunyai 5 kes lagi yang belum diajukan. Untuk pengetahuan saudara saya dilatih dan diajar oleh keluarga saya untuk tidak memaki atau memanggil orang seperti kamu dengan kata-kata keji, tetapi setelah kenyataan demi kenyataan yang dikeluarkan oleh kalian, memaksa saya untuk menggelarkan saudara sebagai 'Evil of Justice'.

 

Mokhtar, saudara selalu membuat kenyataan yang kononnya TIADA SIAPA DIATAS UNDANG-UNDANG sebagai orang yang 3 tahun kebelakangan ini yang selalu mendengar kenyataan anda dengan menuduh keluarga DSAI dalam kes Arsenik dan berbagai kenyataan kontroversi lainnya, wajarkah orang seperi ini dilantik sebagai Peguam Negara (embarrasment on me as a malaysian, especially for you Mahathir and UMNO/BN).

 

Sekarang saya menyedari mengapa kita gagal dalam pemilihan untuk menganjur sukan Asia 2006 dan menarik pelabur-pelebur asing untuk melabur disini.

 

Dan yang lucunya si-Hishamuddin dan orang disekelilingnya yang kita tahu mempunyai (personal interest) menunding jari kononnya menggunakan taktik kotor dalam meloby pihak penganjur. (ada yang menangis lagi)

'Be realistic' inilah Mahathir, inilah UMNO/BN yang tidak pernah mengakui dan memeriksa diri mereka sejak tiga tahun kebelakangan ini. Dunia melihat kita sebagai negara yang mempunyai sistem kehakiman yang bobrok. Tapi mereka selalu menyalahkan orang lain. (Lempar Batu Sembunyi Tangan) seperti yang dipraktikan dan ditunjukan Mahatir dalam  perhimpunan UMNO yang lalu.

 

Kembali, kepada si Mokhtar (EVIL OF JUSTICE) ini , beruntung saya bukan ahli keluarganya kalau tidak tak tahu  nak letak muka ini kat mana. 'Please' lah kami dah tak tahan melihat kerenah anda. Apa yang saya harapkan semoga allah memberikan hukuman yang setimpal diakhirat kelak. 

 

Saya berharap BA akan menerajui negara dan saya dapat melihat Mohktar Abdullah dan kuncu-kuncunya yang terlibat secara langsung dalam menganiaya DSAI dan para reformis lainnya dapat menerima balasan yang se-Adilnya di dunia, sebelum menerima balasan dari allah swt.

 

Semoga Barisan Alternatif menerajui negara yang kita cintai ini, insyaallah.

 

 

A@2000