LAPORAN MESRA IDUL FITRI BA DUN PANDAN

MAJLIS DIMULAKAN TEPAT JAM 10.00 PAGI DENGAN KEHADIRAN TETAMU KEHORMAT TERDIRI DARI YBHG. YB. DATIN SERI DR.WAN AZIZAH WAN ISMAIL (PRESIDEN KEADILAN) ) , YBHG. PROF.DR. CHANDRA MUZAFFAR (TIMB.PRESIDEN KEADILAN) , YB. AZMIN ALI ( KETUA PERHUBUNGAN KEADILAN SELANGOR), DATUK WAN ISMAIL ( AYAHDA DATIN SERI PRESIDEN KEADILAN ) TUAN HJ.SHAHROM JAIS (YDP PAS AMPANG JAYA), TUAN HJ.MOHD.NOR MOHMAMAD (YDP PAS TITIWANGSA), TUAN HJ. SAHAK BAHARI (TIMB. YDP PAS TITIWANGSA) , EN.MOHD. HASSAN ( PEMANGKU KETUA BAHAGIAN KEADILAN AMPANG JAYA) YDP DAN AJK JIM AMPANG JAYA, AHLI PARLIMEN PADANG TERAP (KEDAH), SDR. ROSLI IBRAHIM (ADINDA DATUK SERI ANWAR ), SDR. SHAHRI BAHRI (MPT KEADILAN), WAKIL PRM DAN DAP AMPANG JAYA , WAKIL-WAKIL NGO DAN PERTUBUHAN POLITIK SETEMPAT SERTA GOLONGAN PROFESSIONAL YANG DIJEMPUT KHAS BERSAMA-SAMA RAKYAT TEMPATAN.

MAJLIS DIMULAKAN DENGAN BACAAN DOA OLEH TIMB.KETUA CAWANGAN KG.PANDAN DAN IKUTI DENGAN UCAPAN ALU-ALUAN OLEH DR.HJ.BASMULLAH HJ.YUSOF SEBAGAI PENGERUSI JAWATANKUASA PEGANJUR ( MERANGKAP KETUA KEADILAN CAWANGAN KG.PANDAN), UCAPAN SETERUSNYA DARI YB AZMIN ALI YANG MENGHARAPKAN DENGAN MAJLIS SEBEGINI PERPADUAN DIKALANGAN AHLI DAN MASYARAKAT TEMPAT DAPAT ERATKAN DAN MEMPERKUATKAN JENTERA KEADILAN DI AMPANG JAYA.

DALAM UCAPAN PROF.DR.CHANDRA MUZAFFAR BELIAU AMAT GEMBIRA KERANA KEADILAN DAN BA AMPANG JAYA BERJAYA MELAKSANAKAN PROGRAM DAN AKTIVITI YANG MEMBERI MANAFAAT KEPADA PENDUDUK AMPANG JAYA .. BEGITU JUGA SAMBIL MEMBERI CONTOH KEPADA SUMBANGAN DR. HJ. BASMULLAH HJ.YUSOF SEBAGAI AHLI DIPERINGKATA BAWAHAN KERANA BERJAYA MENGABUNGKAN TUGAS SEORANG DOKTOR PERUBATAN DENGAN POLITIK BA DALAM MEMBERIKAN KHIDMAT MASYARAKAT SERTA PENERANGAN KEARAH MANA HALA TUJUAN DASAR PERJUANGAN BA KEPADA PENDUDUK SETEMPAT DAN BERJAYA MENGERAKKAN SELURUH JENTERA CAWANGANYA SEHINGGA PERINGKAT NASIONAL.

DALAM UCAPAN YB. DATIN SERI DR.WAN AZIZAH WAN ISMAIL, BELIAU MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KERANA DIBERI PELUANG UNTUK HADIR BERSAMA AHLI-AHLI KEADILAN DAN BA DI AMPANG JAYA….BELIAU AMAT BERHARAP KEPADA SELURUH PENDOKONG BA DAPAT BERSATU PADU DALAM MEMASTIKAN AMPANG JAYA MENJADI MILIK BA PADA TAHUN 2004, DENGAN PENUH YAKIN BELIAU BERKATA .. BA AMPANG JAYA KINI BERADA DIHADAPAN BN … KALAU MENGIKUT SENARIO SEMASA BN AMPANG JAYA DAN DUN PANDAN TELAH MENJADI MURAM SERTA LAYU KERANA AHLI UMNO DAN KOMPENANYA SUDAH TIDAK SEHALUAN DAN SERING MENGHADAPI MASALAH SESAMA SENDIRI … BEGITU JUGA DIPERINGKAT NASIONAL. YB. DATIN SERI JUGA BERHARAP SELURUH PENDOKONG BA DAN KEADILAN MENINGKATKAN USAHA DAN MENGUATKAN SAF PIMPINAN AGAR IA DAPAT DIMAKSIMAKAN PERANAN MEREKA UNTUK KEBAIKAN AHLI DAN RAKYAT MALAYSIA. SEBELUM MENGAKHIRI UCAPANYA YB DATIN SERI SEKALI MENGINGATKAN KEPADA PARA HADIRI DAN HADIRAT AGAR BERSATU PADU SERTA BERJUANG DENGAN IKHLAS DAN PENUH SEMANGAT REFORMASI UNTUK MENUMBANGKAN BARISAN NASIONAL DALAM PILIHANRAYA YANG AKAN DATANG.

MAJLIS HARI INI SUNGGUH MERIAH DENGAN KEHADIRAN LEBIH DARI 2,000 TETAMU YANG TERPANCAR KECERIAN DIMUKA MASING-MASING. WALAUPUN KITA BERADA DIPENGHUJUNG SYAWAL .. TETAPI SUASANA HARI RAYA BEGITU MENEBAL DIJIWA PARA PENDOKONG BA SERTA PEJUANG REFORMASI YANG MASIH TERASA SUASANA PERHIMPUNAN RAYA 100,000 DI TELUK PANGLIMA GARANG ( 20.1.2001) … DIWAKTU INI DILIHAT IA MENJADI WAKTU YANG SESUAI KEPADA SEMUA AHLI DAN PARA PENDOKONG BA BERAMAH MESRA DENGAN PARA PEMIMPIN SERTA TOKOH IDOLA MEREKA.

MAJLIS PADA HARI INI TAMAT KIRA-KIRA JAM 3.00 PETANG DENGAN PENUH RASA KEPUASAN SERTA KEGEMBIRAAN DIKALANGAN AHLI BA DAN JAWATANKUASA MAJLIS SEPERTI YANG MAKLUMKAN OLEH SDR. NORDIN SEBAGAI PENGARAH MAJLIS PADA HARI INI.

LAPURAN DARI RAKAN BA DI DUN PANDAN. 21/1/2001.

REFORMASI & ISLAH KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL

REFORMASI & ISLAH KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL