BINGKISAN SUARA RAKYAT [13]


28 Oktober 2000 

PERHIMPUNAN 100,000 RAKYAT


MEMBINA “MOOD” RAKYAT MELALUI KEMPEN HAPUSKAN ISA 

Seluruh rakyat Malaysia pejuang kebenaran dan keadilan yang budiman
Assalamu’alaikum, Salam Sejahtera dan Salam Reformasi,

116.Bagi membina “mood” ke arah Perhimpunan 100,000 Rakyat serta memantapkan solidariti aktivis parti-parti politik, NGO, reformis dan karyawan, Jawatankuasa Dasar menyokong penuh program Mansuhkan ISA yang akan dianjurkan pada 29 Oktober, hari Ahad bermula pukul 9:00 pagi di Kem Tahanan Kamunting, Perak.

117.Jawatankuasa Dasar menyeru semua penyokong keadilan di sekitar Lembah Klang untuk berkumpul pada pukul 5:00 pagi di R&R Rawang Lebuhraya PLUS arah utara. Konvoi berkenderaan akan bermula pada jam 5:00 pagi 29 Oktober.

118.Konvoi akan berhenti untuk menunaikan solat subuh bagi kaum muslimin dan muslimat di persimpangan tol yang sesuai pada pukul 6:00 pagi.

119.Seluruh rakyat Malaysia dari negeri-negeri lain khasnya negeri Perak, beramai-ramailah turun ke Kamunting untuk menunjukkan sokongan anda bagi menghapuskan segera ISA. Genap 40 tahun ISA menzalimi rakyat. Cukup 40 tahun hak rakyat dicabuli melalui ISA.

120.Warga Malaysia bangunlah untuk “Kembalikan Hak Rakyat”,

“KEMBALIKAN HAK RAKYAT” 

Hj. Saari Hj. Sungib
Pengerusi,

Jawatankuasa Dasar Perhimpunan 100,000 Rakyat
Dr. Hatta Ramli (PAS), Tian Chua (keADILan), Faizal Sanusi (PRM), Dr. Wong Ang Peng (DAP), Zaharuddin Abdul Rahman (PAS), Raja Petra Kamaruddin (FAC), Syed Ibrahim Syed Noh (JIM), Cynthia Gabriel (SUARAM), Abdul Malek Hussin (Reformis), Khaliah Shaikh Mohamad (Reformis) dan wakil ABIM.
Emel Sekretariat: 100000Rakyat@justice.com
Emel Pengerusi: abuurwah@mailandnews.com